Har du prøvet Lemberger?

Lemberger, også kendt som Blaufränkisch i Østrig og Kékfrankos i Ungarn, er en blå druesort, der oprindeligt stammer fra nordøst Slovenien.


Druen er først kommet til Württemberg i 1800-tallet.


Vinen vi smager på i videoen, finder du her.

Generelt om Lemberger

Lemberger springer tidligt ud og modner samtidigt ret sent, derfor foretrækker den et varmere klima og vindbeskyttede marker. I Tyskland er druen primært dyrket i vinområdet Württemberg.


Lemberger-druen har en relativ høj syre, men beholder stadig en god tanninstruktur. Vinene har ofte en dyb rød farve og udprægede aromaer af mørke bær, samt grønne noter, som krydderurter eller grøn peberfrugt. Vine på Lemberger kan være meget komplekse og sagtens lagres i flere år.

Med sine mange smagsnoter, er Lemberger en alsidig vin i køkkenet. Den passer godt til retter med vildt, grillet kød eller grøntsager, kraftige saucer og saltede oste


Omkring 15% af Württembergs vinmarker er beplantet med Lemberger. Mens det er sjældent, at man finder druen udenfor denne vinregion i Tyskland, er den en vigtig drue i Østrig. Den dyrkes flittigt i flere dele af Østrig (vinregionen Mittelburgland omtales endda som Blaufränkischland) og er desuden forælder til flere af Østrigs egne druer (Zweigelt, Blauburger m.m.)


Lemberger er en drue, der udviser tydelig karakter og klæder mange vinstile. Får du muligheden, anbefaler vi varmt at prøve denne drue.

Oplev Lemberger til Tyske Vindage

Vi kan desværre ikke garantere for, at du kan smage på Lemberger-vine til Tyske Vindage, da vi ikke styrer, hvad udstillerne præsenterer på dagen. Men, hvis du er på jagt efter traditionelle tyske druesorter, så er denne festival med garanti det rigtige event for dig!

Her er nogle vinmagere, som specialiserer sig i Lemberger