Druesorten modner tidligt, den har ikke høje krav til jordbunden og er en relativ stabil druesort. Dog er den sårbar overfor frost. Det er den tredje mest dyrkede rødvinsdrue i Tyskland og dyrkes på 2.196 hektar (2023), omkring 2 procent af Tysklands totale vinmarks område. Den dyrkes især i Pfalz, Rheinhessen, Württemberg og Ahr.
Druesorten er også populær i Østrig. Faktisk kom druesorten fra Østrig til Tyskland, omend man mener, at Portugieser oprinder fra, hvad der nu er, nordøst Slovenien. En anden teori er, at den oprindeligt skulle være kommet fra Portugal i 1772 importeret af den østrigske ambassadør von Fries. Men DNA-tests støtter dog stadig primært op om, at druen har en Østrigsk baggrund.
Portugieser giver ukomplicerede, nemme vine, der helst skal drikkes unge. De har lav syre og få tanniner, farvemæssigt giver den lyse rubin røde vine. Den udviser aromaer af ribs, jordbær, sure kirsebær og nogle gang peber.
Portugieser laves desuden ofte som Weissherbst, hvilket i Tyskland er en vinstil, der minder om rosé. Dog må den kun laves på en enkel druesort og alle druerne skal komme fra samme vinregion.
Selvom Portugieser-druen giver simple vine er den selv blevet brugt til at skabe mange vigtige nye druesorter: Blauburger, Dakapo, Domina, Heroldrebe, Portan and Segalin.
Dens egne forældre menes at være Blaue Zimmettraube x Grüner Silvaner.
Vi kan desværre ikke garantere for, at du kan smage Portugieser-vine til den næste Tyske Vindage festival, da vi ikke bestemmer, hvad udstillere præsenterer på dagen.
Men, hvis du er på jagt efter traditionelle tyske druesorter, så er Tyske Vindage nok det bedste event, du kan komme til.
Tyske Vindage er arrangeret af:
Jan Eggers og Solveig Streyffert
Uncorkmywine
CVR 38509462
FØLG OS PÅ
Copyright © Alle rettigheder forbeholdes
Contents on this page might be generated with the help of Chat GPT.